دكتر سقائيان نژاد شهردار قم گفت: احداث خط دو مترو قم حدود ۲۰ هزار ميليارد ريال بودجه لازم دارد و براي اجراي اين طرح اميدوار به جذب فاينانس از كشور چين هستيم. (1394/11/04)
دكتر سقائيان نژاد افزود: قرار است از مجموع هزينه هاي احداث خط دو مترو قم نزديك به يك ميليارد يورو را به صورت فاينانس تامين كنيم، لذا اين مساله را با دكتر لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در ميان گذاشتيم كه در چارچوب سفر رئيس جمهور چين به ايران و توافق ۵۰ ميليارد يورو فاينانس چيني ها در طرح هاي ايراني در قالب موافقت نامه ها، بخشي از فاينانس به مترو قم تزريق شود.
وي بيان داشت: با دو شركت چيني نيز مذاكراتي داشته ايم و براي اجراي فاينانس مترو قم از پيش پرونده اي را تشكيل گرديده كه اميدواريم پس از سفر رئيس جمهور چين به ايران به تصويب رسيده و شاهد تحقق پشتوانه اجرايي خط دو مترو قم باشيم.
شهردار قم همچنين با اشاره به اين كه خط يك مترو قم از قلعه كامكار شروع شده و به مسجد مقدس جمكران ختم مي شود بيان داشت: خط دو نيز به صورت قطري بر روي خط يك سوار شده و پرديسان قم را به شهرك شكوهيه مرتبط مي كند و در ميدان مطهري به خط يك ملحق مي شود.
وي طول خط دو مترو قم را نزديك به ۲۲ كيلومتر عنوان كرد.
شهردار قم با ابراز اميدواري از اينكه مترو قم سهمي از فاينانس چيني ها در طرح هاي عمراني كشور داشته باشد، افزود: اكنون كه عمليات اجرايي خط يك مترو را دنبال مي كنيم سعي داريم كه بلافاصله قراردادها و مناقصات خط دو را انجام دهيم و كارهاي اجرايي آن با وجود پشتوانه مالي ايجاد شود و تا شش سال آينده پروژه هاي ريلي در شهر قم به سرانجام مناسبي برسد.
احداث خط يك مترو قم از سال ۱۳۹۰ آغاز شد، اين خط به طول ۱۴.۷ كيلومتر داراي ۱۴ ايستگاه شامل ايستگاه هاي جمكران، ميدان بقيه الله، ميدان وليعصر(عج)، زاويه، ميدان پليس، شهيد روحاني، چهل اختران، خيابان عمارياسر، ميدان شهيد مطهري، ميدان شهيد سعيدي، ميدان معصوميه، خيابان مطهري، ميدان كشاورز و قلعه كامكار است.
منبع: روابط عمومی شهردار مرکز
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.
پس از سالها تاخیر، حاشیهسازی و دو بار حذف از دستور کار، خط دوم متروی قم بار دیگر بهطور جدی روی میز تصمیمگیری قرار گرفت و اینبار با تأیید شورای عالی ترافیک کشور همراه شد؛ پروژهای ۲۸ کیلومتری در محور شمال-جنوب که با ۲۱ ایستگاه قرار است در صورت بازشدن گرههای چندین ساله اداری و مدیریتی و اعتباری، به یکی از اساسیترین نیازهای کلانشهر قم پاسخ دهد: حملونقل انبوهبر، پاک و پایدار.
استاندار قم با اشاره به اینکه در شهر قم مراکز اقامتی مناسبی برای زائران نداریم، گفت: باید دست به دست یکدیگر شرایطی را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران در این شهر حضور پررنگتری داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: مردم پردیسان برای حملونقل به خطوط انبوهبر نیاز دارند و از دولت تقاضا داریم تا از ظرفیت اراضی دولتی برای پشتیبانی این پروژه استفاده کند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر پیگیری وزارت کشور برای تأمین واگنهای خط یک مترو، از تصویب احیای خط دوم متروی قم در شورای ترافیک با هدف خدمت رسانی به نقاط پرجمعیت شهر قم خبر داد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اعلام ابلاغ حکم دکتر عظیمی به عنوان شهردار کلانشهر قم گفت: با توجه به وصول پاسخ مثبت استعلام و تکمیل مراحل قانونی، حکم دکتر فرامرز عظیمی به عنوان شهردار قم از سوی وزیر کشور صادر و به استان ابلاغ شد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: مطالعات امکانسنجی خط B حملونقل ریلی قم هماکنون با پیشرفت ۵۰ درصدی در حال انجام است و پیشبینی میشود عملیات اجرایی خط از سال آینده آغاز شود.
استاندار قم با اشاره به پیشرفتهای قابل توجه پروژه مترو قم گفت: با همکاری شرکت صنایع الکترونیک ایران، سیستمهای نوین کنترل و مدیریت ریلی برای مترو قم طراحی و اجرا خواهد شد تا شاهد بهرهبرداری هرچه بهتر از این پروژه حیاتی باشیم.