نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر پیگیری وزارت کشور برای تأمین واگنهای خط یک مترو، از تصویب احیای خط دوم متروی قم در شورای ترافیک با هدف خدمت رسانی به نقاط پرجمعیت شهر قم خبر داد.
به گزارش شهرنیوز، قاسم روانبخش در گفتوگو با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت طرح متروی قم اظهار کرد: پس از سفر اعضای کمیسیون داخلی امور شوراها به قم و حضور معاونت عمرانی وزارت کشور دکتر نصرتی در بازدید از مترو، جلسهای تشکیل شد و استاندار قم، شهردار سابق، نماینده مردم قم، نماینده بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه و کارشناسان امر نیز در این جلسه حضور داشتند.
وی با بیان اینکه دو مصوبه مهم در این جلسه تصویب شد، افزود: نخستین اولویت در مسئله متروی قم تأمین واگن برای راه اندازی فاز نخست این پروژه است که اکنون آماده و منتظر واگن است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تأمین این واگن از شهر مشهد نیز پیگیری شده بود و شهرداری قم نیز ۱۵۰ میلیارد تومان به عنوان مابهالتفاوت پیش پرداخت آماده کرد تا از طریق وزارت کشور دنبال شود.
روانبخش با اشاره به اینکه تأمین واگن از شهر مشهد آخرین راه نیست گفت: اگر این امر امکان پذیر نشد، با این پیش پرداخت وزارت کشور از شرکت چینی خریداری را انجام میدهد تا در همین سال جاری بتوان واگنها را وارد قم کرد.
وی تاکید کرد: مصوبه دوم نیز در خصوص خط دو مترو بود که از سایت ۵۶۰ هکتاری آغاز میشود. در این جلسه تصویب شد که مصوبه مربوط به خط دو دنبال شود و به شورای عالی ترافیک کشور منتقل و در این شورا تصویب شد و اکنون مرحله تکمیل مطالعات، فازبندی و بودجه بندی این پروژه مهم شهری است.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خدمترسانی خطوط ریلی به مناطق پرجمعیت شهری میتواند موجب بهبود وضعیت ترافیکی و کیفیت زیستی شهر قم شود گفت: امید است که با پیگیریها از سوی همه مسئولان استان بتوان موضوع حمل و نقل عمومی قم را به بهترین شکل ساماندهی کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.
پس از سالها تاخیر، حاشیهسازی و دو بار حذف از دستور کار، خط دوم متروی قم بار دیگر بهطور جدی روی میز تصمیمگیری قرار گرفت و اینبار با تأیید شورای عالی ترافیک کشور همراه شد؛ پروژهای ۲۸ کیلومتری در محور شمال-جنوب که با ۲۱ ایستگاه قرار است در صورت بازشدن گرههای چندین ساله اداری و مدیریتی و اعتباری، به یکی از اساسیترین نیازهای کلانشهر قم پاسخ دهد: حملونقل انبوهبر، پاک و پایدار.
استاندار قم با اشاره به اینکه در شهر قم مراکز اقامتی مناسبی برای زائران نداریم، گفت: باید دست به دست یکدیگر شرایطی را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران در این شهر حضور پررنگتری داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: مردم پردیسان برای حملونقل به خطوط انبوهبر نیاز دارند و از دولت تقاضا داریم تا از ظرفیت اراضی دولتی برای پشتیبانی این پروژه استفاده کند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اعلام ابلاغ حکم دکتر عظیمی به عنوان شهردار کلانشهر قم گفت: با توجه به وصول پاسخ مثبت استعلام و تکمیل مراحل قانونی، حکم دکتر فرامرز عظیمی به عنوان شهردار قم از سوی وزیر کشور صادر و به استان ابلاغ شد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: مطالعات امکانسنجی خط B حملونقل ریلی قم هماکنون با پیشرفت ۵۰ درصدی در حال انجام است و پیشبینی میشود عملیات اجرایی خط از سال آینده آغاز شود.
استاندار قم با اشاره به پیشرفتهای قابل توجه پروژه مترو قم گفت: با همکاری شرکت صنایع الکترونیک ایران، سیستمهای نوین کنترل و مدیریت ریلی برای مترو قم طراحی و اجرا خواهد شد تا شاهد بهرهبرداری هرچه بهتر از این پروژه حیاتی باشیم.
شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور به ریاست معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، در صد و نود و هفتمین نشست خود، طرح تفصیلی حمل و نقل عمومی شهر قم را تصویب کرد.