معاون فنی و اجرایی سازمان قطار شهری قم گفت: پروژه متروی قم در بحث طراحی و اجرا با توجه به ضوابط و مقررات معماری برای افراد دارای معلولیت و نابینایان طراحی و مناسبسازی شده است.
عماد معینی در مصاحبه با واحد خبر سازمان قطار شهری قم عنوان نمود:
با توجه به قوانین و بخشنامههای موجود، طراحی ایستگاههای خط A با در نظر گرفتن موارد مربوط به ضوابط حمایت از معلولان و نابینایان مناسبسازی شده است.
وی افزود: مطابق موارد گفتهشده در ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری، در خط A متروی قم با هدف بهبود شرایط استفاده افراد دارای معلولیت، نابینایان و سالمندان تلاش شده است تا این موضوع ازجمله طراحی و اجرای آسانسور معلولان به تعداد چهار مورد برای دسترسی افراد به طبقات و سکوی مسافر از سطح زمین به کار رفته است.
معاون فنی و اجرایی سازمان قطار شهری قم با اشاره به طراحی و اجرای رمپهای معلولان در کنار پلهها در راههای ورودی خاطرنشان کرد: نصب و تجهیز پلهبرقی در کنار پله خشک در هر ورودی، طراحی و نصب مسیر نابینایان از سطح زمین تا محدوده سکوی قطار بهصورت پیوسته و نصب و نصب علائم حسی از دیگر اقدامات برای تسهیل تردد نابینایان و معلولان است.
معینی تأکید کرد: کل موارد در نظر گرفتهشده برای این اقدامات و متناسبسازی با در نظر گرفتن شفتها و تونلهای راهرو و آسانسور معلولان حدود ۴۰۰ میلیارد ریال در هر ایستگاه است که عمده آن تکمیلشده و یا در حال اجرا است.
وی افزود: در طراحیهای ایستگاههای فاز دوم خط A مترو قم نیز، ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای معلولان و نابینایان طبق نشریه ۸۹۳ در بخش مترو مدنظر قرار گرفته است تا دسترسی این افراد به حملونقل پاک و عمومی محقق شود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به بازنگری و تصویب طرح جامع حملونقل و ترافیک شهر قم در طول سالهای گذشته که نقشه راه ترافیکی شهر را مشخص کرده گفت: مطالعات جامع امکان سنجی خطوط انبوه بر شهر قم با تمرکز بر نیازهای آینده شهر انجام و خط دوم متروی قم بر این اساس مسیریابی شد.
پس از ماهها تلاش هنرمندان و کارشناسان، ساخت تابلوهای هنری ایستگاه شهید مطهری مترو قم با طراحی نوین به پایان رسید.
شهردار قم و مدیران ارشد شهری سال جدید را با دیدار با بزرگان شهر و استفاده از رهنمودهای آنان برای حرکت هر چه بهتر در مسیر شهری پویا و سرزنده آغاز کردند. بزرگان شهر در این دیدار ضمن حمایت تمام قد از مجموعه شهرداری، توصیههایی نسبت به برنامه آینده شهرداری ارائه کردند.
شهردار قم گفت: یکی از نیازهای شهر قم احداث خط دوم مترو از پردیسان است که با تصویب در شورای ترافیک استان، امیدواریم با تایید مراجع بالادستی اجرایی شود.
سال ۱۴۰۳ هم با تمام وعدهها و امیدها گذشت، اما قطار متروی قم همچنان در ایستگاه انتظاری ۱۳ ساله متوقف مانده است.
شهردار قم از قطعی شدن تخصیص ۲۳ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت از سوی بانک مرکزی به شهرداری قم برای پروژه قطار شهری و حملونقل عمومی خبر داد.
مدیر عامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم، ضمن بازدید از تونل سنتی مترو، از دریافت مجوز انتشار ۱۹۰۰۰ میلیارد ریال اوراق مشارکت در واسپین ساعات پایانی سالجاری، برای سال آینده خبر داد.
شهردار قم از رعایت کامل آخرین استانداردهای تجهیزاتی و فنی در اجرای پروژه مترو قم خبر داد و گفت: بهرهبرداری از فاز نخست خط یک پروژه مترو قم به شرط تأمین ناوگان در کمترین زمان به انجام خواهد رسید.
مدیر عامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم از ارزش یک میلیون یورویی خودرو امداد نجات مترو قم خبر داد و گفت: این خودرو به همراه تجهیزات جانبی در روزهای گذشته تحویل پروژه مترو قم شده است.
شهردار قم صبح امروز از مجموعه سایت دپو، ساختمان مرکز فرمان و مدیریت و انبار تجهیزات مترو قم بازدید کرد.