معاون مالی و پشتیبانی سازمان قطار شهری شهرداری قم: پیشرفت احداث خط 1 مترو قم در مقایسه با سایر خطوط قطار شهری کشور نسبتاً قابل قبول و متناسب با تخصیص اعتبارات دولتی و ... می باشد.
معاون مالی و پشتیبانی سازمان قطار شهری قم در گفت و گو با واحد خبر سازمان قطار شهری قم بیان کرد: عموماً پروژه های قطار شهری کشور در دهه 80 آغاز گردیده که شرایط اقتصادی کشور در آن دهه پایدارتر بوده است، این در حالی است که احداث خط 1 مترو قم مصادف با سال های بروز تورم افسارگسیخته و تحریم های ظالمانه گردیده است، به نحویکه شهرداری قم با اخذ مصوبات متعدد از شورای عالی فنی کشور جهت اصلاح قرارداد طرح و ساخت پیمانکار خط 1 مترو قم، متناسب سازی قرارداد با شرایط روز کشور را مدّ نظر داشت.
معاون مالی و پشتیبانی سازمان قطار شهری قم با بیان اینکه امروزه بهای تمام شده هر کیلومتر مترو در کشور حدود 20 هزار میلیارد ریال هزینه در بر دارد، تبیین داشت: علاوه بر موضوع تورم و بروز شرایط تحریم ظالمانه اقتصادی و بازرگانی، طی سال های ساخت پروژه، بودجه های عمرانی ملی متناسب با افزایش هزینه های ساخت برنامه ریزی نگردیده و تقریباً میانگین تخصیص های ملی 500 میلیارد ریال و میانگین اوراق مشارکت های سنواتی منتشره 2500 میلیارد ریال طی 10 سال بوده که این مهم بار سنگین تری را بر دوش شهرداری تحمیل کرده است.
ایشان به منظور مقایسه در شرایط برابر خطوط مترویی کشور نیز اظهار داشت که مطابق جدول آماده شده، هر یک از خطوط مترو را باید با در نظر گرفتن بودجه و اعتبارات همان شهرداری مقایسه نمود
.
استاندار قم با اشاره به اینکه فاز نخست متروی قم در انتظار تامین واگن است، گفت: پروژه منوریل از ابتدا اقتصادی نبوده است، اما حذف آن در دستور کار نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با اشاره به پیشرفت چشمگیر پروژه متروی قم، از آمادگی کامل بخش شهری خط A برای بهرهبرداری خبر داد و گفت: خط A متروی قم از منطقه قلعه کامکار در ابتدای جاده جعفریه آغاز شده است و تا جمکران ادامه دارد.
شهردار قم با تاکید بر لزوم تأمین واگن متروی قم گفت: مسائلی همچون تأمین واگن مترو، تخصیص اوراق مشارکت، بهروزرسانی تجهیزات آتشنشانی و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی از موضوعات اساسی شهر قم است.
به دنبال اتمام فاز نخست عملیات عمرانی ایستگاه مترو نکویی و تکمیل عملیات عمرانی، بلوار شهید روحانی بازگشایی شد.
شهرداری قم بهعنوان نخستین کارفرما در حوزه متروی شهری، در مسیر توسعه ناوگان ریلی خود گام بلندی برداشته و در آستانه نهاییسازی قرارداد خرید واگن مترو با شرکت واگنپارس مپنا اراک است.
معاون فنی و اجرایی سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده و با دستور شهردار قم، بخش نخست فاز دوم با هدف بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی تا مهر ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهد رسید
اعضای کمیسیون نظارت شورای شهر قم از پروژه فاز دوم خط یک مترو بازدید و بر لزوم هماهنگی همهجانبه دستگاههای ذیربط برای تسریع در پیشرفت این طرح مهم حملونقلی تأکید کردند.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.